Országszerte túlterheltek a kórházak, megteltek az intenzív osztályok

  • narancs.hu
  • 2021. március 8.

Katasztrófa

A járóbetegellátás terén is változás jöhet.

Csütörtök óta nem tudják ellátni a sürgős eseteket a mosonmagyaróvári kórház szülészeti, nőgyógyászati és gyerekosztályán, mert a dolgozókat át kellett irányítani a Covid részlegre – derült ki az RTL Klub Híradójából. Szakrendelés van, de a sürgős eseteket csak a 40 km-re lévő Győrben tudják ellátni.

Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezet elnöke szerint a probléma országos, mert túlterheltek a kórházak. „Az intenzív osztályok megteltek, az osztályok megteltek. Ebben a helyzetben rendkívül kellemetlen, hogy kollégák kikerültek a rendszerből, és így még kevesebben maradtak, akikkel az ellátást meg lehetne szervezni” – mondta Szijjártó.

Péntektől országszerte felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat a kórházak tehermentesítése érdekében.  A járóbetegellátás működik ugyan, de a szövetség elnöke szerint szerdától e téren is változások lesznek. A szakrendelők egy részénél oltópontokat alakítanak ki, ezért várhatóan ott is lassul majd az ellátás. Úgy tudni, vannak olyan rendelők, ahol új időpontokat már nem is adnak ki. A minisztérium szerint zökkenőmentes a betegek ellátása.

Figyelmébe ajánljuk