Véletlenül Pfizer helyett Modernával oltottak be több gyereket Németországban

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 20.

Katasztrófa

 A Moderna vakcinájának gyermekek számára történő engedélyeztetése viszont még csak folyamatban van az Európai Gyógyszerügynökségnél.

Németországban, az észak-rajna-vesztfáliai Olpe körzet egyik oltóközpontjában több gyermeket véletlenül korosztálya számára még nem engedélyezett koronavírus elleni vakcinával oltottak be vasárnap.

 A gyermekek számára eddig csak a Pfizer és a BioNTech közös oltóanyagát hagyták jóvá, tévedésből viszont az említett helyszínen több kiskorú a Moderna vakcinájával immunizáltak. 

Az érintettek szüleit azonnal értesítették az esetről, a szülőket arról tájékoztatták, hogy a Moderna vakcinájának gyermekek számára történő engedélyeztetése még folyamatban van az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA). Az oltóközpontból való távozáskor a gyermekeknél nem észleltek rendellenességet. A szülők kérésére viszont az esetet jelentették a rendőrségnek. Az érintett gyermekek számát nem közölték.

Az eset után az oltóközpont felülvizsgálja az összes oltási eljárást. Ha további eseteket tapasztalnak, a szülőket tájékoztatni fogják - közölték.

A Pfizer és a BioNTech közös vakcinájának beadását 5 éves kortól egyébként az EMA novembertől engedélyezte, a gyermekek a felnőttek adagjának csak egyharmadát kapják.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk