Covid-19: Bezár az összes tótkomlósi oktatási intézmény

  • B. T.
  • 2020.09.06 17:55

Kis-Magyarország

A napokban a helyi óvoda zárt be, hétfőtől pedig a két helyi általános iskola és gimnázium is becsukja kapuit a Békés megyei kisvárosban, Tótkomlóson.

A hétvégén elkészült PCR-tesztek alapján kiderült, hogy az alig ötezer lakosú dél-békési településen újabb öt embernél mutatták ki a koronavírust. Kinél enyhébbek, kinél kicsit súlyosabbak a tünetek, de mindannyian otthon lábadoznak – jelentette be vasárnap délutáni Fb-videójában Zsura Zoltán (MMM) polgármester.

Az ötperces videóban a városvezető arról beszél, hogy Békés Megyei Kormányhivatalból értesítették a kellemetlen fejleményről a tótkomlósi önkormányzatot. Ezt követően a területileg illetékes Népegészségügyi Szolgálat vezetőjével azt a döntést hozták, hogy a már napokkal ezelőtt a Covid-19 miatt bezárt óvoda mellett hétfőre tanítási szünetet rendelnek el a helyi Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumban, valamint a Kéttanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Keddtől pedig Tótkomlós két általános iskolájában és egy gimnáziumában indul az online oktatás. Az intézkedés oka, hogy a pedagógusok járványügyi felügyelet alá kerültek, így nincs, aki frontálisan tanítana, és a gyerekeket felügyelné. A Narancs.hu megkeresésére Zsura Zoltán elmondta, a vasárnap délutáni állapot szerint Tótkomlóson hat koronavírussal fertőzött ember él.

Zsura Zoltán: bezárnak az iskolák is

Zsura Zoltán: bezárnak az iskolák is

Fotó: Tótkomlós Mindannyiunké/Facebook.com

Néhány nappal ezelőtt az egész országban csak négy oktatási intézmény volt zárva a Covid-19 miatt, mostantól csak Tótkomlóson már három.

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

  • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

  • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.

Iskolajáték

A nálunk még kevéssé ismert amerikai író-költő regénye számos elismerést kapott, mérték­adó irodalmi fórumok szavazták be az év legjobb könyvei közé, Pulitzer-díjra is jelölték.

„Mint egy Molotov-koktél”

Nemrég magyarul is megjelent harmadik regénye, Az iskola Topekában lelkes fogadtatásra talált Amerikában. A New Yorkban élő íróval a város jövőjéről, a Trump-korszak gyökereiről és a költőket érő kínos kérdésekről is beszélgettünk.