Covid-19: Bezár az összes tótkomlósi oktatási intézmény

  • B. T.
  • 2020. szeptember 6.

Kis-Magyarország

A napokban a helyi óvoda zárt be, hétfőtől pedig a két helyi általános iskola és gimnázium is becsukja kapuit a Békés megyei kisvárosban, Tótkomlóson.

A hétvégén elkészült PCR-tesztek alapján kiderült, hogy az alig ötezer lakosú dél-békési településen újabb öt embernél mutatták ki a koronavírust. Kinél enyhébbek, kinél kicsit súlyosabbak a tünetek, de mindannyian otthon lábadoznak – jelentette be vasárnap délutáni Fb-videójában Zsura Zoltán (MMM) polgármester.

Az ötperces videóban a városvezető arról beszél, hogy Békés Megyei Kormányhivatalból értesítették a kellemetlen fejleményről a tótkomlósi önkormányzatot. Ezt követően a területileg illetékes Népegészségügyi Szolgálat vezetőjével azt a döntést hozták, hogy a már napokkal ezelőtt a Covid-19 miatt bezárt óvoda mellett hétfőre tanítási szünetet rendelnek el a helyi Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumban, valamint a Kéttanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Keddtől pedig Tótkomlós két általános iskolájában és egy gimnáziumában indul az online oktatás. Az intézkedés oka, hogy a pedagógusok járványügyi felügyelet alá kerültek, így nincs, aki frontálisan tanítana, és a gyerekeket felügyelné. A Narancs.hu megkeresésére Zsura Zoltán elmondta, a vasárnap délutáni állapot szerint Tótkomlóson hat koronavírussal fertőzött ember él.

Zsura Zoltán: bezárnak az iskolák is

Zsura Zoltán: bezárnak az iskolák is

Fotó: Tótkomlós Mindannyiunké/Facebook.com

Néhány nappal ezelőtt az egész országban csak négy oktatási intézmény volt zárva a Covid-19 miatt, mostantól csak Tótkomlóson már három.

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.