Kecskemét: a tiltakozás piros-fehér szalagjai a színháznál és az egyetemnél

  • B. T.
  • 2020. szeptember 7.

Kis-Magyarország

A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemmel vállaltak szolidaritást a hírös városban.

A független kecskeméti hírportál, a kecsup.hu Fb-oldalán hétfő este tette közzé azt a hírt és hozzá kapcsolódóan több fényképet, hogy Bács-Kiskun megyeszékhelyén az egyetemnél és a Katona József Színháznál piros-fehér szalagok jelentek meg.

Aligha félreérthető az üzenet. Kecskeméten többen ezzel az akcióval fejezik ki kiállásukat a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóinak több napja tartó tiltakozóakciója mellett. A hétfő este készült felvételek tanúsága szerint a piros-fehér szalagok éppúgy megjelentek a helyi egyetemi campus kerítésén, mint Katona József Színház bejáratánál és a névadó drámaíró szobrán is.

Katona József szobra és a piros-fehér csíkok

Katona József szobra és a piros-fehér csíkok

Fotó: kecsUP.hu

A kecsup.hu Fb-oldalán valaki kommentben azt írta: „Cseke most kap idegrohamot.” Azaz Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház vezetője, aki mind a Fidesz-kormányhoz, mind Vidnyánszky vezette Magyar Teátrumi Társulathoz (MTT) áll közel.

A tiltakozás jelképe az egyetemi campus kerítésén

A tiltakozás jelképe az egyetemi campus kerítésén

Fotó: kecsUP.hu

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.