Egyelőre nem választották meg a fideszes politikust a miskolci elitgimnázium élére
foldes.jpg

Egyelőre nem választották meg a fideszes politikust a miskolci elitgimnázium élére

  • narancs.hu
  • 2020. július 2.

Kis-Magyarország

Egyelőre nincs új igazgatója a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumnak, nem választották meg a fideszes politikust. A tantestület a jelenlegi igazgatót támogatja.

A miskolci Földes Ferenc Gimnázium igazgatói pályázatán indult egy fideszes politikus is, ezért sokan megijedtek a városban, hogy a kormánypárt ráteszi kezét az elitgimnáziumra is. A pályázatot azonban érvénytelennek/eredménytelennek nyilvánította az Emberi Erőforrások Minisztériuma, írja a hvg.hu.

Ez azt jelenti, hogy augusztusig helyén maradhat  Fazekas Róbert megbízott igazgató, aki megerősítette a lap értesüléseit. Fazekas megbízatása augusztus 15-ig szól, addig feltehetően új pályázatot írnak ki. Fazekas azt mondta, ha lesz lehetősége, ismét pályázni fog.

A minisztérium nem indokolta, miért nem hirdetett eredményt a pályázaton.

A Földest korábban Veres Pál vezette, akit tavaly októberben Miskolc polgármesterének választottak.

A megüresedett helyre kiírt pályázaton a megbízott igazgató Fazekas mellett indult Hajdu Hajnalka is. A legtöbben biztosra vették, hogy Hajdu lesz a befutó, mert amellett hogy ő a sajószögedi Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, e mellett a Fidesz tiszaújvárosi szervezetének vezetője és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagja. Volt egy harmadik pályázó is, az iskola egyik tanára, Kovács Benedek.

Noha a minisztériumnak már nem kell figyelembe vennie a tantestület véleményét, a tanárok véleményezték a pályázatokat. Az eredmény alapján a tantestület egyértelműen Fazekas pályázatát tartották legjobbnak.

Figyelmébe ajánljuk