Felfüggesztettet kapott a férfi, aki levest főzött egy ellopott pávából

  • narancs.hu
  • 2020. december 22.

Kis-Magyarország

A kiskörei pávát mindenki szerette. 

Felfüggesztett börtönt a férfi, aki ellopta és megfojtotta Kisköre népszerű páváját, Boriszt - írja a Telex az egri törvényszékre hivatkozva.

A páva gazdája korábban arról írt egy nyilvános Facebook-bejegyzésben, hogy Borisz, a páva 5 éve volt a család tagja, a helyiek a csodájára jártak, egyfajta turistalátványosság volt, azonban másfél hete eltűnt, és hiába keresték. Mint kiderült, a ház előtt dolgozó közmunkások közül valaki ellopta és megölte az állatot. 

 
A kiskörei páva
Facebook/Lehel Hoffer
 

Az egri törvényszék közleménye szerint a páva elszökött a gazdája udvarából, és egy négy főből álló közmunkás társaság talált rá.

A közlemény szerint "a brigád egyik tagja elhatározta, hogy a pávát megfogja és levest főz belőle, s társai előtt kijelentette: 'ilyet az étteremben sem kapni'. Akkor a vádlott az állathoz lépett, elkezdte a faroktollait tépkedni, majd belerúgott, mire a páva a földre került, ám még élt. A vádlott fojtogatta a pávát miközben többször nyakon ütötte, mire végül a páva elpusztult. A vádlott aztán még több tollát kitépte a pávának, majd azt a kabátjába rejtette és eltulajdonította". 

A bűncselekménnyel 60 ezer forintos kár keletkezett, a tettes pedig elismerte a bűncselekményt. A férfi lopás miatt két évre szóló felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy a férfi egyedül neveli három gyerekét.

Figyelmébe ajánljuk