Vádat emelt az ügyészség Boldog István ellen

Kis-Magyarország

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt hétfőn nyújtott be vádiratot Boldog István és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

 

A NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságán indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre áttett ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Boldog Istvánt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A vádirat szerint a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek és tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak - közöle honlapján az ügyészség. Az ügy fejleményeiről a Narancs.hu többször beszámolt.

A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben kilenc személy ellen emelt vádat, akik közül Boldog István és Fehér Petra közszereplő.

Boldog István a második fideszes országgyűlési képviselő, aki ellen ebben a parlamenti ciklusban emeltek vádat. Simonka György dél-békési kormánypárti képviselő ellen bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt 2019. augusztus 21-én emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. Büntetőpere, ahogy többször beszámolt a Narancs.hu jelenleg is folyik a Fővárosi Törvényszéken. 

Neked ajánljuk