Fideszes képviselővel bizonyítaná a siófok-töreki lómenhely földjeit megszerző vállalkozó, hogy Siófokon lakik

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 5.

Kis-Magyarország

Egy bírósági végzés fedte fel a névtelen tanúk kilétét.

Egy siófoki fideszes képviselővel bizonyítaná Barna György, hogy legalább három éve életvitelszerűen Siófokon lakik, és ezért jogszerűen hozta ki őt első helyen az elővásárlásra jogosultak közül a Somogy Vármegyei Kormányhivatal abban az adásvételben, amelyben a siófok-töreki lómenhely földjeit eredetileg a lómenhelyet fenntartó alapítvány egyik vezetője vette volna meg – írja a 24.hu.

Barna György vállalkozó, a Siófoki Plázs és más szórakozóhelyek vezetője még júliusban indítványozta, hogy a bíróság hallgasson ki két, általa megnevezett tanút a Pécsi Törvényszék előtt zajló közigazgatási perben. Beadványában „anonim tanú I.” és „anonim tanú II.”-nek nevezte őket, mivel az indoklása szerint „védeni szeretnék saját személyiségi jogaikat” és kifejezetten ragaszkodnak a jó hírnévhez való jogukhoz. 

Az anonim tanúk kilétére egy bírósági végzésben derült fény, amelyben a bíróság megnevezte az érintetteket, így Gencsi Attilát is, aki helyi fideszes önkormányzati képviselő.

Őt a lap szerint akkor nevezhetett meg tanúnak Barna György, amikor a vállakozót még nem gyanúsította a rendőrség a lakcímével való trükközés miatt.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Barna György helyi földművesként bejelentkezve csapott le elővásárlóként a siófok-töreki lómenhely legelőire. A lómenhelyesek szerint Barna valótlanul állította, hogy Siófok-Törekiben lakik, mivel valójában Budapesten él, ezért feljelentést tettek okirat-hamisítás miatt. A lómenhellyel, illetve a Siófok-Törekiben zajló földvásárlásokkal foglalkozó további cikkeink itt érhetők el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk