Luxuspanorámás balatoni nyaralót vett Mészáros Lőrinc

  • Magyar Krisztián
  • 2014. szeptember 24.

Kis-Magyarország

A tavaly vásárolt tihanyi villa a felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatában rétként és gazdasági épületként szerepel. A helyiek szerint Mészáros kevésbé, inkább gyermekei használják a villát. Nézze meg helyszíni fotóinkat!

Csodás kilátás nyílik a Balatonra abból a Tihany külterületén, a faluközponthoz és a kompkikötőhöz is egyaránt közel található nyaralóból, amit a birtokunkba került tulajdoni lap szerint Mészáros Lőrinc még tavaly vásárolt meg. (A tulajdonostárs Mészáros Lőrinc felesége.)

false

 

Fotók: Sióréti Gábor

false

Az is jól látszik, hogy a házat és a sok növénnyel díszített nagy kertet gondozzák, ahogy az is elég valószínű, hogy a közelmúltban kisebb-nagyobb felújításokat is végeztek a házon.

false

A tulajdoni lap szerint a 2013 nyarán vásárolt ingatlanon fele-fele arányban osztozik Mészáros Lőrinc és felesége, akik ha kikapcsolódásra vágynak, még biztonságban is érezhetik magukat, hiszen az udvaron található tábla szerint a nyaralót az az Eurovéd Zrt. őrzi, amely a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia területét is felügyeli.

false

Mindennek ellenére a 2078 négyzetméteres területen fekvő ház a tulajdoni lapon is „gazdasági épületként” szerepel, ahogy a felcsúti polgármester 2014-es vagyonnyilatkozatában is. Íme az utolsó oldalon található bejegyzés:

false

A Mészáros-nyaraló közvetlen közelében élők nem sokat látják Tihanyban a felcsúti polgármestert, olykor a gyermekei pihennek a házban (amely néhány száz méterre van a Balaton partjától), de ők sincsenek ott sokat – hangsúlyozták a magyarnarancs.hu-nak. Úgy tudjuk, hogy a szomszédos – a felcsúti településvezető pihenőjénél jóval kisebb és az úthoz közelebb található – ingatlant 50 millió forint körüli összegért árulja tulajdonosa, a helyiek szerint Mészáros Lőrinc nyaralója nagyjából 120 millió forintba kerülhetett.

 

false

Az egyik legnagyobb ingatlanközvetítő oldalon nem sok Balatonra néző ingatlant találtunk, de a viszonylag nagyobb telekkel is rendelkezők közül a legolcsóbbat majd’ 50 millióért kínálták, a legdrágább pedig 125 millió forint volt.

false

A magyarnarancs.hu még áprilisban írt arról, hogy a polgármester cégén, a Mészáros és Mészáros Kft.-n keresztül két hatalmas, egymás szomszédságában lévő ingatlant vásárolt Felcsút határában, ezek közül az egyiken egy luxusvilla áll. A tulajdoni lap szerint a vásárlás 2013 júniusában – egy hónappal a tihanyi nyaraló megvétele előtt – történt, majd szeptemberben az FHB 200 millió forintos zálogjogát jegyezték be a két szomszédos ingatlanra. Bár Mészáros a helyiek szerint már ebben a villában él, vagyonnyilatkozatában nem szerepel az épület, ugyanis az ingatlan tulajdonosa az általunk is bemutatott tulajdoni lap tanúsága szerint Mészáros cége, a Mészáros és Mészáros Kft.

A csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban részletesen olvashatnak Mészáros Lőrinc felcsúti cégbirodalmáról.

Figyelmébe ajánljuk