Nemcsak a nagyvárosokban, Mátészalkán és Keszthelyen is összefog az ellenzék
Keszthelyen is összefogott az ellenzék

Nemcsak a nagyvárosokban, Mátészalkán és Keszthelyen is összefog az ellenzék

  • B. T.
  • 2019. július 4.

Kis-Magyarország

Teljes ellenzéki összefogás lesz sok kisvárosban is a helyhatósági választáson.

Nemcsak a fővárosban és a budapesti kerületekben, valamint a nagy vidéki regionális központokban és a megyeszékhelyeken, hanem az ország legkülönfélébb kisvárosaiban is összefog az ellenzéki az őszi önkormányzati választáson. Erre példa a 16 ezres Mátészalka és a közel 20 ezer lélekszámú Keszthely.

A teljes ellenzék beáll Vékony Miklós, a Mátészalkáért-TESZ polgármesterjelöltje mögé a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban – értesült a Narancs.hu. A Mátészalkaért Tenni Akaró Emberek és Szervezetek Egyesületének elnöke kezdeményezte az Élhető Mátészalkáért összefogást.

Kifejtették, az összefogás célja a közösségen belüli együttműködés kialakítása, a közjó, mint legfőbb törvény érvényre juttatása, mindehhez pártállástól függetlenül jó képességű személyek megtalálása és megnyerése, valamint egy olyan működési rendszer kialakítása, amely a teljesítményt díjazza.

Vékony Mikós, a mátészalkai közös polgármesterjelölt

Vékony Mikós, a mátészalkai közös polgármesterjelölt

 

A polgármesterjelöltet támogatja a Mátészalkáért Tenni Akaró Emberek és Szervezetek Egyesülete, a mátészalkai MSZP, a megyei Jobbik, a megyei Momentum, megyei LMP, a mátészalkai DK, a megyei Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Mozgalom. A mátészalkai születésű Vékony Miklós jogász és a rendszerváltás utáni első parlamentben MDF-es képviselőként dolgozott.

KÉVE-be kötve erősek Keszthelyen

Az önkormányzati választásra készülve bemutatta keszthelyi jelöltjeit a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) is. A közös indulást minden, Keszthelyen érdemi tevékenységet folytató ellenzéki párt és civil szereplő támogatja, így a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi Kossuth Köre is – tájékoztatta a Narancs.hu-t Molnár Tibor, a KÉVE szóvivője, aki korábban az Együtt országos elnökségének tagja volt.

A KÉVE polgármesterjelölje a keszthelyi születésű Czuth Zoltán közigazgatási szakértő, aki emellett közgazdász MBA oklevéllel, jogi szakoklevéllel és mérnök-informatikus, valamint műszaki menedzser végzettséggel is rendelkezik. A versenyszférában és az államigazgatásban egyaránt szerzett felsővezetői munkatapasztalatokat, és brüsszeli kiküldetésben is dolgozott.

Keszthelyen is összefogott az ellenzék

Keszthelyen is összefogott az ellenzék

 

A KÉVE mind a nyolc keszthelyi egyéni önkormányzati kerületben megállapodott a jelöltekről és július végén mutatja be választási programját, amelyet helyi konzultáció követ.

Figyelmébe ajánljuk