Nem indul újra a Fidesz polgármestere, Simonka György lesz az egyetlen jelölt Pusztaottlakán

  • narancs.hu
  • 2024. április 12.

Kis-Magyarország

Kihívó nélkül győzhet a korrupcióval vádolt volt kormánypárti politikus.

Bár a Fidesz már februárban bejelentette a Békés-Csanád térségi polgármesterjelöltjei között Pusztaottlaka újrainduló vezetőjét, a 24.hu megtudta, Pál-Árgyelán Elvira mégsem indul a választáson.

Elsőként lapunk számolt be arról, hogy a korrupcióval vádolt Simonka György korábbi kormánypárti politikus bejelentette, elindul a falu polgármester-választásán. A 2019-ben a Fidesz jelöltjeként mandátumot szerző jelenlegi polgármester Simonka bejelentését követően lépett vissza a jelöltségtől.

Pál-Árgyelán Elvira a 24.hu megkeresésére megerősítette, hogy nem indul a voksoláson, elmondása szerint családja kérésére döntött úgy, hogy visszalép a jelöltségtől.

A 338 fős dél-békési községben a Fidesz aligha tud majd új jelöltet állítani a június 9-i önkormányzati választásra. Erdős Norbert, Békés vármegye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselője – ezen a poszton Simonka utódja – a lap kérdésére arra utalt, nem lesz más jelöltjük, a Fidesz jelölési folyamata ugyanis lezárult.

A portál megkereste Simonka Györgyöt is, aki kérdésükre válaszolva azt írta: „Azért nem a Fidesz színeiben indulok, mert Erdős Norbert, a Fidesz választókerületi elnöke ezt ellehetetlenítette.” A Pusztaottlakát 2006 és 2014 között polgármesterként irányító politikus azt is közölte, az ő világnézete nem változott, a Fidesz értékrendjét ma is magáénak vallja, még ha egyre több dologgal nem is ért egyet. Szerinte Erdős olyan szituációt akar teremteni, hogy őt kizárják a Fideszből, amelynek egyébként a visszavonulása után is tagja maradt. A jelenleg Pusztaottlaka alpolgármesterként dolgozó Simonka azt is kifejtette, folyamatosan egyeztet Pál-Árgyelán Elvira polgármesterrel, közös munkájukban nem okoz konfliktust, hogy elindul a polgármesteri székért.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2019-ben közölte, hogy Simonka György és társai ellen vádat emelt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, miután összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak, ám Simonka büntetőjogi megpróbáltatásai a jelenleg zajló ügy lezárultával sem fejeződnek be, ugyanis a most folyó per vádirata végén az ún. termelési és értékesítési szövetkezetek ügyétől elkülönítette az uniós források felhasználásánál felmerült gyanús ügyeket (ennek részleteiről ebben a cikkünkben írtunk). Ezt külön eljárásban tárgyalják majd, így ha Simonka György az elkövetkező öt évben polgármester lesz, akkor ez idő alatt sokat fog majd bírósági tárgyalásokra járni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk