Újabb szövetséget kötött az ellenzék Szolnokon

Kis-Magyarország

Egységben, Szolnoki Többség Frakció néven készül Szolnokon az ellenzék a 2024-es választásra. Korábban is Szolnoki Többség néven győztek a 2019-es választáson, de ezt követően szövetségi alapon négy különböző frakció alakult. Ehhez képest most a tíz ellenzéki képviselőből megmaradt hat helyi politikus egy és egységes frakciót alkot.

Ezt jelentették be hivatalosan is kedden Szolnokon. A frakcióvezető, Füle István közölte, hogy a csoport tagja Györfi Mihály alpolgármester (MSZP), László Norbert (MSZP), Berényi Gábor (Jobbik), Borda Zoltán (civil), valamint Miskolczi László. Füle és Miskolczi (aki alpolgármester is volt) korábban a DK-ban politizáltak, de kiléptek a szervezetből.

Mint elhangzott, azt remélik, újra lesz DK-s tag a közgyűlésben, hiszen június 26-án időközi önkormányzati választást tartanak a szolnoki 4-es választókerületben, ahol van a DK-nak jelöltje, Kovács Károly, akit több ellenzéki párt is támogat.

A frakcióvezető megjegyezte, azok alkotják most ezt a frakciót, akik valóban együtt akarnak ellenzékiként politizálni és a városért dolgozni. Szakmai alapon kívánnak működni és minden olyan kezdeményezést el fognak fogadni, ami a város lakosságának érdekeit szolgálja. Kiemelt területeket is említett, amelyekben jobban odateszik majd magukat. Ez a városüzemeltetés, a városgazdálkodás, illetve a humán terület. 

Miskolczi László emlékeztetett, a Szolnoki Többség nevet nem véletlenül használják, hiszen az ellenzék 2019-ben több mint 8 ezer szavazattal kapott többet a kormánypártoknál. Hangsúlyozta, mindent el fognak követni annak érdekében, hogy ez a hat frakciótag a szolnokiakat képviselje. Szavait Berényi Gábor is megerősítette. Mint mondta, a Jobbik elkötelezett az ellenzéki együttműködésben, ezért is tagja a frakciónak.

Miskolczi érdeklődésünkre megemlítette, hogy a DK önálló frakciója azért szűnt meg a városi közgyűlésben, mert azoknak, akik meg akarták kaparintani a DK helyi szervezetét, sikerült céljukat elérni: feloszlatni és újjászervezni általuk azt. Szerinte ezek a körök üzleti befektetésként, gazdasági vállalkozásként tekintettek a helyi szervezetre, vállalva azt is, hogy a DK-nak ne legyen alpolgármestere sem a városban.

Szolnok azok közé a magyarországi városok közé tartozik, ahol a 2019-es önkormányzati választáson fideszes maradt ugyan a polgármester, de a közgyűlésben az ellenzék került többsége. Az ellenzéki előny azonban az azóta eltelt két és fél évben semmivé lett, Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyén ismét a Fidesz uralja a közgyűlést. Hogy ezt hogy sikerült elérni, arról több cikkben is beszámolt a Narancs.hu; legutóbb itt írtunk róla:

(Címlapképünkön: Együtt a hat ellenzéki: László Norbert, Györfi Mihály, Berényi Gábor, Borda Zoltán, Füle István és Miskolczi László. Fotó: A szerző felvétele)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk