Az USA újra élesíti a korábbi szankcióit Fehéroroszország ellen

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. május 29.

Külpol

És újakat is bevezet Raman Prataszevics letartóztatása miatt.

Az Egyesült Államok újra élesíti felfüggesztett szankcióit Fehéroroszország ellen a Ryanair-gép eltérítése és Raman Prataszevics ellenzéki újságíró letartóztatása miatt, valamint további büntetőintézkedéseket vezet be magas rangú fehérorosz tisztségviselők ellen - jelentette be pénteken a Fehér Ház szóvivője.

Washington már 2006-ban bevezetett büntetőintézkedéseket kilenc fehérorosz állami cég ellen az akkori fehéroroszországi elnökválasztás vitatott eredménye miatt. Ezek értelmében az amerikai cégek nem üzletelhetnek a kilenc vállalattal. 2015-ben ezeket felfüggesztette, mert Minszk tett néhány pozitív lépést a demokrácia felé.

Most áprilisban azonban a Joe Biden elnök vezette kormány már nem hosszabbította meg a szankciók felfüggesztését, és az Európai Unióval egyeztetve szankciókat fog most bevezetni a Lukasenka-rezsim több tagja ellen - ez a lista készül -, valamint ismét eltanácsolja állampolgárait attól, hogy Fehéroroszországba utazzanak - közölte Jen Psaki szóvivő.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk