Börtönnel fenyegetik a republikánusok a Covid-korlátozások arcát

  • narancs.hu
  • 2024. június 4.

Külpol

Anthony Faucinak több korábbi kijelentése miatt is magyarázkodnia kellett.

Önkéntes tanúvallomást tett kedden a Kongresszus koronavírus-járvánnyal foglalkozó külön albizottsága előtt Dr. Anthony Fauci, aki évtizedekig vezette az Allergia és Fertőző Betegségek Nemzeti Intézetét az Egyesült Államokban. Az albizottság republikánus tagjai még az emberiség elleni bűntettel is megvádolták a koronavírus miatt hozott korlátozások arcát.

„Az amerikaiakat agresszívan megfélemlítették, megszégyenítették és elhallgattatták, ha csak megkérdőjelezték vagy megvitatták az olyan kérdéseket, mint a távolságtartás, a maszkviselés, az oltás vagy a Covid eredete” 

– mondta nyitóbeszédében Brad Wenstrup ohiói republikánus képviselő az ABC News tudósítása szerint, mielőtt kérdéseket szegeztek volna Anthony Faucinak.

Az immunológust a beszámolók szeront tényleg nem kímélték: Fauci elutasította azt a vádat, miszerint beleavatkozott volna a pandémia eredetét firtató kutatásokba, emellett azt is cáfolta, hogy el akarta volna tussolni, hogy az valójában a vuhani laborból származott volna, valamint hogy a Nemzeti Egészségügyi Intézet hozzájárult volna annak létrehozásához.

„Egyikünk sem tudhat mindent, ami Kínában vagy Wuhanban vagy bárhol máshol történik. És ez az oka annak, hogy ma azt mondom, nyitottan állok ahhoz, hogy mi az eredete” – védekezett  Fauci, aki tagadta azt is, hogy a privát emailfiókját használta volna munkaügyben is, hogy ne maradjon hivatalos nyoma a leveleinek.

A távolságtartás előírását illetően is megszólalt. Elmondása szerint korábban azért állította, hogy „csak úgy jött” az intézkedés, és „nincs tudományos alapja,” mert klinikai tesztek nem bizonyították annak hatékonyságát.

A demokraták védelmükbe vették Faucit, Robert Garcia képviselő felelőtlennek nevezte Greene megjegyzéseit. A demokraták elsősorban az előrelépésre igyekeztek összpontosítani a meghallgatás során, és azzal vádolták a republikánusokat, hogy Faucit bűnbakként használják.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Bayerné–Demokratikus Koalíció: 0–3

  • narancs.hu

A Kúria elutasította a publicista feleségének felülvizsgálati kérelmét a rágalmazási perben, amely az Országos Vérellátó Szolgálat szerződéseinek nyilvánosságra hozása miatt indult Sebián-Petrovszki László (DK) képviselővel szemben.