Cseh Katalin a legígéretesebb EP-képviselők között

  • narancs.hu
  • 2020. január 14.

Külpol

"Arra használja pozícióját, hogy kiálljon Orbán Viktor ellen és egész Közép-Európában megszólítsa a fiatalokat"

A Politico európai kiadása 20 EP-képviselőt választott ki, akikre szerintük érdemes odafigyelni a jövőben - egyetlen magyarként Cseh Katalin, a Momentum képviselője is felkerült a listára, szúrta ki az Index.

A lap szerint a többi fiatal képviselőhöz hasonlóan Cseh idealizmusa is keményen próbára tétetik egy olyan intézményben, ami politikai alkukra és csoportok közötti megállapodásokra épült. Épp ezért nagy feladat lesz megfelelni a magyar liberális szavazóknak, miközben az Renew Europe (Európa Megújul) nevű képviselőcsoport alelnökeként navigálnia kell a csoport többi tagjának politikája között is.

A Politico kiemelte, hogy az újonnan megválasztott képviselőkhöz hasonlóan Cseh is igyekszik nemcsak hazája, de az Európai Parlament politikáját is megváltoztatni. "Arra használja pozícióját, hogy kiálljon Orbán Viktor ellen és egész Közép-Európában megszólítsa a fiatalokat" - áll a momentumos politikus neve alatt.

A húszas listán Cseh mellett olyan nevek szerepelnek, mint képviselőtársa, az első afro-karibi származású holland EP-képviselő, Samira Rafaela, vagy épp Carles Puigdemont volt katalán elnök.

Figyelmébe ajánljuk