Egy kijevi gyerekkórházat is lebombáztak az oroszok

  • narancs.hu
  • 2024. július 8.

Külpol

Kijev polgármestere szerint ez volt a város eddigi legsúlyosabb bombázása.

Legalább 20 halálos áldozata van annak az összehangolt támadássorozatnak, amit Oroszország indított hétfőn reggel ukrajnai városok ellen – írja a BBC.

Kijevben heten haltak meg a nappali támadásban, többek közt egy gyerekkórházat is eltaláltak, de azt nem tudni, ott megsérült-e valakit. A lap információi szerint emberek rekedtek a romok alatt.

Vitalij Kilcsko, Kijev főpolgármeszere szerint ez volt a város legsúlyosabb bombázása a háború kitörése óta.

A közép-ukrajnai Krivij Rihben tíz, a keleti Pokrovszkban három ember vesztette életét.

A Lengyelországban tartózkodó, a washingtoni NATO-csúcsra utazó Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt állítja, Oroszország negyven rakétát lőtt ki ukrajnai célpontokra. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök eközben Narendra Modi indiai miniszterelnökkel tárgyal Moszkvában, legutóbb Orbán Viktor járt nála.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk