Magyarország mégis blokkolja az uniós szankciókat - most Kirill pátriárka miatt

  • narancs.hu
  • 2022. június 1.

Külpol

Pedig hétfőn már megállapodás született a hatodik csomag elfogadásáről, ami az olajembargót is tartalmazza.

Egymástól független sajtóértesülések szerint ismét blokkolja Magyaroszág az Oroszországgal szembeni hatodik szankciós csomagot, amelyről hétfőn este már megállapodtak az állam- és kormányfők - írja a Hvg.

Most nem az olajembargóval kapcsolatban - amely alól Magyarország mentességet kapott -, hanem azért

mert a vagyonbefagyasztással és beutazási tilalommal sújtott személyek között ott van Kirill pátriárka, az ortodox egyház feje, Putyin elnök feltétlen támogatója.

Korábban már hangoztatta a magyar kormány, hogy ezzel nem értenek egyet, azonban az elmúlt napokban és a csúcstalálkozó kapcsán nem került elő a téma.

Kicsoda Kirill pátriárka, aki miatt a magyar kormány blokkolja az Oroszország elleni olajembargót?

A lap emlékeztet: szerdán reggel az uniós nagykövetek azért találkoztak Brüsszelben, hogy végleges formába öntsék a szankciós csomagot, és ebben a vitában jelezte a magyar fél, hogy Kirill nevét szeretné törölni erről a listáról. Emiatt az egész csomag elfogadási folyamata félbeszakadt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk