Már csak Magyarország helyreállítási terve lóg a levegőben

Külpol

Az Európai Bizottság elfogadta a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást célzó lengyel tervet, amely 23,9 milliárd euró összegű vissza nem térítendő támogatást és 11,5 milliárd euró összegű kölcsönt biztosít Lengyelországnak.

Az Európai Bizottság kiemelte: a lengyel terv átfogó és megfelelően kiegyensúlyozott választ ad Lengyelország gazdasági és társadalmi helyzetére, és megfelel a helyreállítási eszközzel kapcsolatos elvárásoknak.

A tájékoztatás szerint Lengyelország helyreállítási tervének elfogadásához egyebek mellett az vezetett, hogy a szöveg javaslatokat tartalmaz az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban, amelyek - mint írták - különösen fontosak a beruházási környezet javításához, valamint a helyreállítási terv hatékony végrehajtása feltételeinek megteremtéséhez. Kiemelték ugyanakkor: Lengyelországnak bizonyítania kell, hogy ezek a javaslatok teljesültek, mielőtt a helyreállítási eszköz keretében bármilyen kifizetés történne.

Közölték: Lengyelország terve számos reformot tartalmaz a beruházási környezet javítására, amely magában foglalja a lengyel bírákra alkalmazott fegyelmi rendszer átfogó reformját, hozzájárulva ezzel az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítéséhez.

Ezzel Magyarország majdnem egyedül maradt: a magyar helyreállítási tervet egy éve bizonytalanság övezi, az Európai Bizottság a korrupciós kockázatok miatt eddig nem adta meg a hozzájárulását eddig. És még nem fogadták el a holland tervet sem, ők azonban az elhúzódó kormányalakítás miatt csak a közelmúltban adták be.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk