Nagyot ment a banán mellé csomagolt levelibéka

  • narancs.hu
  • 2023. január 1.

Külpol

6400 kilométert.

Egy hispaniolai levelibéka 6400 kilométert utazott a Dominikai Köztársaságból Nagy-Britanniáig, Staffordshire-ig, de nem lett különösebb baja – írja a Telex a BBC nyomán. 

A banánt, ami mellett a béka lapult, Iain Holloway családja vette meg és csomagolta ki otthon, a többi boltban vásárolt holmival együtt.

Ez volt az egyik legkülönlegesebb esete idén az Angliában és Walesben tevékenykedő Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) nevű állatmentő-állatjóléti jótékonysági szervezetnek. Évente több ezer hívást kap az RSPCA, munkatársai mentettek már természetes élőhelyétől messze kóborolt, partra vetődött fókát, rókát, amelynek a feje valahogy locsolókannába szorult, csatornába zuhant sünt –BBQ-fogókkal –, egy pintyet is sikerült kihozni egy háromszintes newcastle-i boltból, pedig két napig keringett odabenn.

A hosszú utat megtett békát ellátták, miután a család felfedezte és értesítette az állatmentő szervezetet. A munkában részt vett Jonny Wood szerint a kétéltű a hosszú út ellenére jó állapotban volt.

A leadkép nem azt a levelibékát ábrázolja, hanem egy ausztráliai kék levelibékát, amelyet egy állatkórházban kezeltek.  Fotó: MTI/EPA/AAP/Brian Cassey

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk