Összeveszett Kadirovval és meghalt a csecsen MMA-s

  • narancs.hu
  • 2023. január 1.

Külpol

2021-ben kabinetfőnök, tavaly miniszterelnök-helyettes lett a harcművész Edilov, 31 éves volt. 

Holtan találták a lakásán Abdul-Kerim Edilov MMA-harcművészt, de a hatóságok nem közölték, mi a halál oka – írja a 24.hu.

Edilov 31 éves volt, profi sportolóként 21 mérkőzést vívott, 17 alkalommal győzött, négyszer veszített. 2017-ig versenyzett, utána a Csecsen Köztársaság elnökének, Ramzan Ahmadovics Kadirovnak lett a munkatársa. 

A hírek szerint jó barátságban voltak. Amellett, hogy az elnök fiait harcművészetre tanította, politikai karrierje is elindult, mert 2021 decemberében kabinetfőnök lett, tavaly pedig miniszterelnök-helyettessé nevezték ki.

Novemberben mondott le tisztségéről, egyes  hírek szerint azért, mert megromlott a kapcsolata Kadirovval – a 24.hu azt írja, hogy egyes feltételezések szerint a halála közvetlenül összefügghet ezzel.

Az alábbi videón 3.34-től tűnik fel Edilov.

A leadkép Ramzan Ahmadovics Kadirovot ábrázolja

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk