Orbán-portrét vetített a falra a DK Brüsszelben

  • narancs.hu
  • 2021. június 26.

Külpol

Angol nyelvű üzenet Magyarországról a Fidesz-alapítvány ottani irodájának falán.

„Hungary is not Orban!” – vagyis Magyarország nem azonos Orbánnal. Ezt a feliratot vetítették ki  a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselői a Fidesz pártalapítványának brüsszeli irodájára. A portrén szivárványos zászló látszik a miniszterelnök mögött, ez a pedofiltörvénnyel kapcsolatos botrányra utal. 

Az ellenzéki párt a Facebookon hívta fel a figyelmet akciójára, azzal a megjegyzéssel, hogy az európai magyarok nem hagyják, hogy „Magyarországot és a magyar embereket Orbánnal, vagy a Fidesz kirekesztő, vállalhatatlan politikai nézeteivel azonosítsák”.

A Telex arra emlékeztet, hogy az iroda, amelynek a falára a DK vetített, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítványé, amely 2019-es beszámolója szerint 4 millió eurónyi támogatást kapott a magyar költségvetéstől. Tavaly 800 millió forintnyi euróért vett meg egy belga céget az alapítvány, annak érdekében, hogy övé legyen az 506 négyzetméteres iroda. 

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!