Orosz dróntámadás érte Odesszát

Külpol

A drónok nagy részét az ukrán légvédelem megsemmisítette, egy épületet találat ért.

Orosz dróntámadás érte szerdára virradóra a dél-ukrajnai Odesszát, áldozatokról nem tudni

– közölték a fekete-tengeri kikötőváros hatóságai. A tájékoztatás szerint az iráni gyártmányú Sahed-136 típusú drónok nagy részét az ukrán légvédelem megsemmisítette, egy épületet találat ért. A támadás nyomán keletkezett tűz oltását megkezdték.

Az ukrán hadsereg részéről bejelentették, hogy előző nap összesen tíz drónt semmisítettek meg: a többi között orosz Orlan-10 megfigyelő drónokat és Sahed-136 típusú harci drónokat. Hozzátették, hogy kedden az orosz erők összesen négy rakétatámadást és 60 légicsapást hajtottak végre, több civil megsebesült.

Az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) januárban világörökségi helyszínné nyilvánította Odessza történelmi óvárosát. A kikötőváros kulcsszerepet játszik az ukrajnai gabonaexportban.

Mindeközben a német kormány egyik, Berlin Kijevnek szánt fegyverszállítmányait listázó weboldala Németország Patriot légvédelmi rendszert küldött Ukrajnának. Németország és az Egyesült Államok korábban arról egyezett meg, hogy mindketten küldenek ilyen típusú légelhárító rendszert Kijevnek azért, hogy az ukrán erők hatékonyan védhessék ki a polgári infrastruktúrát érő orosz támadásokat. Német katonai források azt közölték a sajtóval, hogy emellett a német és az amerikai hadsereg ukrán katonákat képez ki egy NATO-tagország területén.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk