Pikáns: úgy fest, hogy a Fidesz megszavazza Webert frakcióvezetőnek

  • B.P.M
  • 2019. június 4.

Külpol

Na, vajon ezt hogyan fogják lekommunikálni?

A fideszes EP-képviselők támogatják, hogy Manfred Weber maradjon az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője, amit meg is szavaznak szerdán, noha a bizottsági elnökségre alkalmatlannak tartják - értesült az Euronews.

Az ügy érdekessége, hogy a csúcsjelölt múlt héten arról tweetelt, hogy egységesen mögötte áll a néppárti frakció a kérdésben, Gulyás Gergely viszont sokszor lenyilatkozta - például ma is -, hogy a Fidesz nem támogatja Webert.

További érdekesség, a Népszava úgy értesült belső forrásokra hivatkozva, hogy a Fidesz felfüggesztése ellenére delegálhat vezető pozícióba tagokat az EPP frakcióján belül, illetve teljes jogú tagként vehetnek részt a Néppárt munkájában, amit azonban Pedro López de Pablo cáfolt.

A Néppárt cáfolta, hogy a Fidesz teljes jogú tagként dolgozhat a frakcióban

A Fidesz képviselői tehát semmilyen tisztséget nem tölthetnek be az EPP-ben. Korábban a úgy tudta belső forrásokra hivatkozva, hogy a Fidesz felfüggesztése ellenére delegálhat vezető pozícióba tagokat az EPP frakcióján belül, illetve teljes jogú tagként vehetnek részt a Néppárt munkájában.

Figyelmébe ajánljuk