Egy európai parlamenti képviselő is részt vett egy brüsszeli szexpartin, amit a rendőrség számolt fel

  • narancs.hu
  • 2020. december 1.

Külpol

A belga Hat Laatste Nieuws című lap szerint a Fidesz egyik befolyásos politikusáról lehet szó.

Több belgiumi lap közölte a hírt, hogy péntekről szombatra virradó éjszaka Brüsszelben a rendőrség egy bár első emeletén tartott szexpartit számolt fel. A hatósági beavatkozás oka a kijárási korlátozás, illetve a csoportos rendezvények tilalma volt. A 25 fősnek mondott, állítólag jobbára férfiakból álló csoport tagjait megbírságolták.

A résztvevők között több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is volt. Ez utóbbi az ereszcsatornán próbált menekülni, de a rendőröknek sikerült nyakon csípniük. Amikor a parlamenti mentességére hivatkozott, a rendőrök értesítették a külügyminisztériumot. A helyszínen a rendőrök tudatmódosító szereket is találtak.

A belga Het Laatste Nieuws azt írja, az érintett EP-képviselő a magyar Fidesz egyik vezető politikusa, aki korábban a párt frakcióvezetője volt a magyar parlamentben, majd EP-képviselő, és meglepetésre vasárnap lemondott brüsszeli mandátumáról.

24.hu megkereste Szájer József sajtósát, aki azt mondta, a vasárnapi hivatalos nyilatkozat van érvényben, további információkat nem adnak a képviselő lemondásával kapcsolatban. A hírportál arról is ír, Szájer József és a fideszes brüsszeli delegáció tagjainak többsége elérhetetlenné vált kedd délutánra. Az egyik képviselő, aki végül felvette a telefont, azt mondta a lapnak, mindenki pontos tájékoztatásra vár, mert eddig csak a sajtóból értesültek a rendőrségi ügyről. Ezért sem a hírportál, sem a számtalan más érdeklődésre sem tudnak válaszolni. A képviselő ugyanakkor azt állította, Szájer hétvégi lemondása nem volt váratlan döntés a frakció számára, a képviselő régóta fontolgatta a távozást.

Frissítés:

Szájer József a Magyar Hanggal azt közölte: "Hamarosan közleményt adok ki." A lap online kiadásának erról szóló híre 15 óra előtt néhány perccel jelent meg.

Lemondott Szájer József

Egyetért a magyar kormánnyal, de a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára. December 31-ével lemondott európai parlamenti mandátumáról Szájer József, a Fidesz politikusa. Az erről szóló döntéséról a mai napon tájékoztatta David Sassolit, a EP elnökét. Lelki terhekre hivatkozik, de a kormányt továbbra is támogatja, írja a hvg.hu.

Figyelmébe ajánljuk