Szijjártó szerint a finn és a svéd NATO-csatlakozás esetén tekintettel kell lenni a török érzékenységre

Külpol

A külügyminiszter vasárnap Berlinben a védelmi szövetség külügyminisztereinek informális tanácskozásán vett részt.

A magyar miniszter a megbeszélés szünetében tartott tájékoztatóján először arról beszélt hosszan, hogy Magyarországnak Ukrajnával szomszédos országként az a legfontosabb szempont, hogy ne terjedjen tovább a háború, ezért szerinte kifejezetten jó hír, hogy éppen ez a szövetség legnagyobb tagjainak álláspontja nyomán kikristályosodó közös álláspontja.

De Szijjártó szóba hozta a finn és a svéd NATO-csatlakozási törekvéseket is. Azt mondta, hogy

Magyarország mindig is támogatta a nyitott kapuk politikáját, de tekintettel kell lenni a Törökország által jelzett érzékenységekre is.

A NATO tervezett új stratégiai alapdokumentumáról is szót ejtett, szerinte a keleti mellett a déli"biztonsági kihívásokról, a terrorizmusról és illegális migrációról sem szabad megfeledkezni. Úgy fogalmazott: a terrorszervezetek igyekeznek kihasználni, hogy Európa figyelme az ukrajnai háborúra irányul.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.