Több száz külföldi állampolgár hagyhatja el a Gázai övezetet

Külpol

A rafahi határátkelőn át Egyiptomba.

Több száz külföldi és kettős állampolgár hagyhatja el a Gázai övezetet kedden

a palesztin határvédelmi hatóság által közzétett lista szerint.

Az Egyiptomba távozó 600 ember között mintegy 150 német útlevéllel rendelkező állampolgár is van, de Franciaországból, Kanadából, Ukrajnából, Romániából és a Fülöp-szigetekről érkezők is szerepelnek a listán. De például elhagyhatja a Gázai övezetet a kimenekítésüket kérő román állampolgárok első csoportja, 103 román állampolgár és családtagjaik – közölte a román külügyminisztérium

Izraeli-palesztin konfliktus - Egyiptom

 
A Gázai övezetből menekülők várják a rafahi határátkelőnél, hogy beléphessenek Egyiptomba
Fotó: MTI/EPA/Haitham Imad

Egyiptomi biztonsági források szerint hétfőn több mint 300 külföldi állampolgár hagyta már el a Gázai övezetet, köztük 100 egyiptomi.

Az egyiptomi Sínai-félszigetre vezető rafahi átkelő az egyetlen olyan kijárat a Gázai övezetből, amelyet nem Izrael ellenőriz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk