ENSZ: Gáza gyerektemető lesz

  • narancs.hu
  • 2023. november 7.

Külpol

Jelentések szerint naponta több száz gyerek hal meg vagy sebesül meg.

António Guterres, az ENSZ főtitkára úgy fogalmazott "Gáza gyerektemető lesz". Egyben figyelmeztetett arra is, hogy

a Gázában kialakult helyzet "több mint humanitárius válság, ez az emberiség válsága",

és ismét azonnali tűzszünetre szólított fel – írja a BBC.

"A jelentések szerint naponta több száz gyerek hal meg vagy sebesül meg" – mondta Guterres a sajtótájékoztatón, egy hónappal azután, hogy Izrael megkezdte hadjáratát, válaszul a Hamász október 7-i támadásaira.

Eli Cohen izraeli külügyminiszter az X-en reagált az ENSZ főtitkárának megjegyzésére, azt írta: "Szégyelld magad. Több mint 30 gyereket – köztük egy kilenc hónapos csecsemőt és olyanokat, akik szemtanúi voltak szüleik meggyilkolásának – tartanak fogva akaratuk ellenére a Gázai övezetben. A Hamász a probléma Gázában, nem pedig Izrael intézkedései a terrorszervezet felszámolására."

A Hamász által irányított gázai egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint a háború kezdete óta 10 022 ember halt meg Gázában, köztük 4104 gyerek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk