A püspöki kar elnöke szerint súlyos bűn a lombikprogram

  • narancs.hu
  • 2020.10.17 16:50

Lélek

A virágzó lombikprogram fájdalmas a püspök számára.

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nemrég újraválasztott elnöke a Magyar Hírlapnak beszélt az abortuszról és a lombikprogramról.

Veres javaslata szerint „ne kötelezzék az orvostanhallgatókat abortuszon való részvételre, ha keresztény hitük miatt nem szeretnének ebben részt venni”. Hozzátette azt is, hogy nem szabad, hogy nem kívánt terhesség esetén az abortusz „azért legyen reális alternatíva, mert ezek az anyák nem kapnak helyzetüknek megfelelő segítséget.”

A lombikprogram Veres szerint súlyos bűnök elkövetéséhez vezet: virágzik a számomra még mindig nagyon fájdalmas lombikprogram. Ezt teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, súlyos bűnöket követünk el vele!”, mondta a püspök.

A püspöki kar elnöke ezt mondta a következő ötéves terveiről: "nagyon örülnék annak, ha az életvédelem területén sikerülne egy nagyot előrelépni. Vagyis létrejönnének azok az intézetek, ahol a keresztény erkölcsi törvények szerint eljárva segítenék a rászoruló házaspárokat abban, hogy szülőkké válhassanak. Továbbá nagyon örülnék annak is, ha létrejönne legalább egy olyan katolikus kórház, ahol van szülészeti osztály, ahol nem végeznek soha abortuszt. Remélek továbbá egy társadalmi megújulást, erősödő szolidaritást a most uralkodó – és a médiában, filmeken keresztül is folyamatosan sulykolt – individualizmussal szemben. Bízom az elfogadás és elfogadottság térnyerésében, a különböző világnézetű és életszemléletű emberek békés együttélésében is, ahol a keresztény hitet és értékrendet nem üldözik, a keresztény értékrend nem gyűlöletes és elutasítandó, hanem fölismerik, hogy azok minden ember javát szolgálják."

A tavaly decemberben államosított lombikprogramról ebben a hosszú cikkben foglalkoztunk részletesen.

false

Neked ajánljuk