Eltűnt a világ legidősebb egyedül élő delfinje

  • - palosm -
  • 2020. október 21.

Lélek

Eltűnt Fungie, Írország rekorder delfinje. A Guinness-rekordok könyve szerint a 400 kilós állat a világ legidősebb egyedül élő delfinje.

A palackorrú delfin 37 évvel ezelőtt hirtelen tűnt fel az Írország délnyugati partjainál lévő Dingle kikötőváros festői öblében.

Bár a delfinek normál esetben csoportokban vándorolnak, Fungie szívesebben maradt az öbölben, ahol a turisták kedvencévé vált.

Egy hete azonban eltűnt. Halászok, búvárok és a hajótúrák szervezői intenzív kutatásba fogtak, de a legrosszabbtól tartanak.

Fungie nagyjából 45 éves lehet és a palackorrú delfinek általában 45-50 éves korukig élnek - mondta el egy tengerbiológus az ír televíziónak.

Más szakértők szerint az is lehetséges, hogy Fungie-t más, az öbölben élő állatok zavarták, ezért ment el.

Fungie korábban is eltűnt néha, de mindig csak pár órára. Az állat gyakran kereste a kapcsolatot az emberekkel, jelenléte fellendítette a város turizmusát. A kikötőben még szobrot is emeltek neki.

Reméljük a legjobbakat, de addig is hallgassuk meg együtt azt a számot, aminek hallatán állítólag egyszer delfinkönnycseppek gördultek végig Fungie palackorrán!

(MTI/Narancs)

Figyelmébe ajánljuk