Ilyet sem látott még: autós istentisztelet koronavírus idején

  • MTI
  • 2020. május 3.

Lélek

Sajátos megoldást választott a a Budai Református Gyülekezet lelkésze.

A Magyarországi Református Egyház elnöksége még március 17-én azzal a kéréssel fordult a helyi gyülekezetekhez és az egyház lelkipásztoraihoz, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt lehetőleg ne tartsanak istentiszteleteket a templomokban (a gyülekezetek elviekben nagy autonómiával rendelkeznek, ezért nem lehet őket utasítani, csak kérni - a szerk.).

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnöke korábban arra buzdította a lelkészeket, hogy videókamerák segítségével tartsanak istentiszteleteket, de a konferenciákat és egyéb rendezvényeket halasszák el. Az egyház még az 1 százalékos adófelajánlási kampányát is átalakította, inkább a Magyar Református Szeretetszolgálat számára gyűjtik a felajánlásokat.

Vasárnap Illés Dávid, a Budai Református Gyülekezet lelkésze új ötlettel állt elő. Úgy döntött mégiscsak tart istentisztelet, de a templom helyett egy olyan helyen, ahol betartható a társadalmi távolságtartás fő szabálya, kicsi az esélye, hogy a hívek megfertőzik egymást. Az autós mozi mintájára autós istentiszteletet tartott Budapest XI. kerületében, az őrmezői P+R parkolóban.

false

 

Fotó: MTI/Mónus Márton

 

false

 

Fotó: MTI/Mónus Márton

 

false

 

Fotó: MTI/Mónus Márton

Figyelmébe ajánljuk