Orvosairól nevezte el kisfiát a koronavírus-fertőzésből felépült Boris Johnson

  • narancs.hu
  • 2020. május 2.

Lélek

A fiú egyik keresztnevével két orvos előtt tiszteleg a brit kormányfő és párja.

Az 55 éves Boris Johnson és a 32 éves Carrie Symonds kisfia szerdán jött a világra a University College London egyetem kórházában.
Az újszülött nevét nem közölték azonnal, de Instagram-oldalán Carrie Symonds - akit Johnson decemberben eljegyzett - szombat délután bejelentette: a gyermeket Wilfred Lawrie Nicholas Johnsonnak hívják.  
Hozzátette: a Wilfred névvel Boris Johnson egyik nagypapájáról, a Lawrie keresztnévvel az ő egyik nagypapájáról emlékeznek meg, a Nicholas névvel pedig két orvos, Nick Price és Nick Hart előtt tisztelegnek, mivel "ők mentették meg Boris életét".
Carrie Symonds ezzel arra utalt, hogy Boris Johnson áprilisban átesett az új koronavírus okozta Covid-19 betegségen, egy hétig kezelték a londoni St. Thomas kórházban és három napig intenzív kezelésre is szorult.
A konzervatív párti kormányfő, aki háromheti betegszabadság után hétfőn állt ismét munkába, még lábadozása idején, a Twitteren közzétett videoüzenetében maga is úgy fogalmazott: semmi kétség nem fér ahhoz, hogy a St. Thomas kórház orvosai és ápolói az életét mentették meg.
Hozzátette: kezelésének ideje alatt volt két nap, amikor "bármerre eldőlhetett volna a dolog".
A brit politikatörténet utóbbi húsz évében a pár szerdán született gyermeke a harmadik, aki édesapja miniszterelnökségének ideje alatt jött a világra és a kórházból egyenesen a Downing Street-i kormányfői rezidenciára költözhetett.

Figyelmébe ajánljuk