Átlépte az egymilliót az új lakások négyzetméterára Budapesten

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. február 2.

Lokál

Az I., II. és XII. kerületek a legdrágábbak. 

Januárban az új lakóingatlanok budapesti piacán az átlagos négyzetméterár éves bázison 17 százalékkal, 1,03 millió forintra emelkedett a kínálatban, így átlépte az 1 millió forintos határt, amire korábban nem volt példa - közölte az ingatlan.com szerdán az MTI-vel.

Hozzátették, a fővárosban már csak 11 olyan kerület van, ahol az átlagos négyzetméterárak elmaradnak a milliós szinttől.

A három legdrágább városrész az I., a II. és a XII. kerület, ahol 1,7-1,9 millió forintnál jár a fajlagos átlagár, ami az egy évvel korábbit 14-42 százalékkal múlja felül.     

A közlemény idézte Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét, aki elmondta, a három legjelentősebb kínálattal rendelkező kerület a III., a XI. és a XIII., ezekben egyenként több mint 500 új lakást kínálnak értékesítésre 1,1-1,2 millió forintos négyzetméteráron, ami 20-32 százalékos drágulásnak felel meg.

Budapesten a XIX, a XX. és a XXI kerület a legolcsóbb, 612-788 ezer forintos négyzetméterárakkal.

Az ingatlanhirdetési portál szerint a megyeszékhelyek közül Debrecen a legdrágább 788 ezer forintos fajlagos átlagárral, ami 23 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt. Utána Veszprém és Szeged következik, ahol az éves áremelkedés 32 és 34 százalék volt, így 766 ezer és 743 ezer forintra rúgtak a négyzetméterárak. A legalacsonyabb négyzetméterárakkal rendelkező megyeszékhelyeken, Kaposváron és Békéscsabán 446 ezer és 500 ezer forintos átlagos fajlagos árral hirdették meg az új lakásokat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk