Jégeső és 30 fokos kánikula is lehet a jövő héten

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. június 2.

Lokál

A jövő hét első napjaiban még többfelé kell záporra, zivatarra és akár jelentős mennyiségű esőre számítani, de szerdától szárazabbra és melegebbre fordul az időjárás, és 30 Celsius-fok fölé emelkedik a csúcshőmérséklet – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből. 

 

  • Hétfőn erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani, amelyből sokfelé várható zápor, zivatar. A csapadékgócokat elsősorban felhőszakadás, de jégeső és erős, viharos széllökések is kísérhetik, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Zivataroktól függetlenül gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-28 fok között alakul.
  • Kedden hajnalban még jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben gomolyosodik, majd nyugat felől csökken a felhőzet. A nap első felében sokfelé, majd szórványosan, egyre inkább keleten valószínű eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is várható, estétől csökken a csapadékhajlam. A délnyugati, majd az északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet a hajnali 12-17 fokról délutánra 20-25 fok közé emelkedik.
  • Szerdán hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. Napközben napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, de néhol előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és északkeleten. A nyugati szél csak kevés helyen élénkül meg. A hőmérséklet hajnalban 9-15, délután 24-29 fok között alakul.
  • Csütörtökön is napos időre lehet számítani gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Itt-ott kialakulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten. A nyugati, majd északi szelet többfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérik. A minimum 10-17, a maximum-hőmérséklet 25-30 fok között valószínű.
  • Pénteken napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, néhol záporral, zivatarral, a légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 11-18, délután 26-32 fok között alakul.
  • Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre van kilátás, de helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. A déli, délnyugati szelet több helyütt élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 12-19, a csúcsérték 27-33 fok között valószínű.
  • Vasárnap a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödhet a déli, délnyugati szél. Hajnalban 13-21, a délutáni órákban 28-34 fok várható.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!