Kezdődik a Sziget, fogadkoznak a szervezők

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 8.

Lokál

Nézőcsúcs lesz meg minden.

Ma indul a Sziget, de már tegnap ezres nagyságrendű közönség volt, akiket – mivel programok még nem voltak – inkább beköltözőknek mondanánk. Azt viszont nem mi, hanem a szervezők mondják, hogy a mostani fesztivál „jobb lesz, mint valaha”, nem kevesebbet ígérnek, mint „az utóbbi évek legjobb zenei programját”, illetve nézőcsúcsot, legalábbis több mint félmillió látogatót prognosztizálnak a következő hétben és – ahogy azt sajtóközleményükben írják – „könnyen lehet, hogy az idei Szigeten köszönthetjük a kezdetektől számított 9 milliomodik látogatót is”.

false

 

Fotó: MTI – Mónus Márton

És ha már a számoknál tartunk, a szervezők közölték azt is, hogy felállítottak 27 km kerítést, lefektettek 21 000 négyzetméter méhsejt járólapot és 8000 négyzetméter alumínium járófelületet, a sátrakban pedig további 23 000 négyzetméter dobogót. Már a Szigeten van 250 konténer, kiszállítottak 40 kamionnyi építési állványt és több mint 1000 kamion hozta csak a technikát. 
A fesztiválon 1200 mobil-, 600 angol WC lesz, 500 zuhanyozó. A közleményben az is szerepel, hogy két 2 kamionnyi WC-papírral „készülnek a szervezők”.

Újdonság, hogy idén már a belépésre jogosító karszalaggal is lehet fizetni. A rendszer lényege, hogy a karszalagok speciális csippel lesznek felszerelve, így amellett, hogy minden belépési jogosultságot tartalmaznak (napok, kempingek stb.), a fizetési funkciót is magukban foglalják. A rendszer a heti- és napijegyeseknél is működik, gyakorlatilag a korábbi „Festipay” fizetőkártyát váltja ki, így megszűnik a korábbi 500 forintos letét. A karszalag további előnye, hogy sorbaállás nélkül, a Sziget mobilapplikációján keresztül is fel lehet tölteni. Emellett természetesen egyérintéses (contactless) bankkártyákkal is lehet fizetni, és mobiltelefonnal is kiegyenlíthető a számla.

.

Figyelmébe ajánljuk