Kidobták a Müszit a Corvin Áruházból

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 8.

Lokál

Utánuk a garázsvásár.

Úgy tűnik, öt év után le kell húznia a rolót a Corvin Áruház harmadik emeletén működő Művelődési Szintnek, ismertebb nevén a Müszinek. „Váratlanul ért minket a hír: a ház tulajdonosa szeptember végével felmondja határozatlan idejű bérleti viszonyunkat egy új, jobban fizető jelentkező javára. A terület tudomásunk szerint a jövőben egy piacibb szemléletű profillal, irodaházként kerül hasznosításra” – írják Facebook-oldalukon, megemlítve azt is, hogy a Müszivel egy fontos független kulturális helyszín szűnik meg a Blahán, amely 2012 óta egy időben

kb. 150 állandó bérlőnek (művészeknek, tervezőknek, civil szervezeteknek) és havonta több mint száz programnak adott helyet.

Mint írják, minden erejükkel arra törekednek, hogy a Müszi ne szűnjön meg, és a bezárásból költözés, átalakulás, egy új periódus kezdete legyen. „Szeretnénk Nektek megköszönni a jelenléteteket, a közös építést és támogatást. Kérünk továbbá Titeket, hogy ha tudtok,

Ti is segítsetek nekünk találni egy hasonló adottságú helyet,

ahol tovább működtethetjük szabad szellemű művelődési házunkat, és ahová átmenthetjük azokat az értékeket, amelyek a Müszit Müszivé tették, teszik” – olvasható közleményükben.

false

 

Fotó: Facebook/Müszi

A Müszi bútorzatát, beltéri növénykertjét (növényfalak, szobanövények) és egyéb ingóságait szeptemberben, négyhetes garázsvásár során kiárusítják, a bevételt „a Müszi átköltöztetésére, az új hely kialakítására” fordítanák.

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.