Kitűzték a szivárványzászlót Zugló polgármesteri hivatalára

  • narancs.hu
  • 2019. június 7.

Lokál

"A 21. században senkinek sem szabad félnie amiatt, hogy kit szeret, senkinek sem szabad szégyenkeznie amiatt, hogy kit szeret" – írta Karácsony Gergely indoklásképp a Facebookon.

"A Pride ma esti megnyitója előtt azért helyeztem ki Zuglóban a szivárvány zászlót, mert meggyőződésem: a 21. században senkinek sem szabad félnie amiatt, hogy kit szeret, senkinek sem szabad szégyenkeznie amiatt, hogy kit szeret. Ha két ember együtt akar lenni, joguk van méltóságban élni, mindennemű jogi korlátozás és társadalmi előítélet nélkül.

Ez állampolgári joguk, ez emberi joguk – mert mindenkinek joga van a méltósághoz, mindenkinek joga van a boldogsághoz, mindenkinek joga van a szabad szerelemhez. Októbertől ennek a zászlónak a Városházán is helye van, miként a főpolgármesternek is a Pride-on" – írta Facebook oldalán Karácsony Gergely.

Ezzel elég nagy a valószínűsége, hogy valamennyi önkormányzat közül egyedül a budapesti XIV. kerület tesz ilyen gesztust a Pride alkalmából, az LMBTQ-közösség támogatásául.

Figyelmébe ajánljuk