Lebontotta a MOM Sport a halálos baleset helyszínét, a kiégett fabódét

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2019. július 11.

Lokál

Még júniusban halt ott meg egy kislány.

Még június végén gyulladt ki a MOM Sportközpont tetején található fabódé, aminek következtében füstmérgezésben meghalt egy nyolcesztendős kislány – a tragikus történet bejárta az egész magyar sajtót. Az eset után hamar kiderült, hogy a tüzet a korábban a közeli játszótéren tartózkodó kiskorú testvérpár okozta, miután felmásztak a sportkomplexum tetejére, és az ott található, egykor tárolóként funkcionáló fabódéba bejutottak, ahol tüzet okoztak. A 11 éves kisfiú még időben el tudta hagyta a helyszínt, a kislány azonban nem, őt később a mentősök sem tudták megmenteni. A tragikus eset után több kérdés felmerült, az anya például ellentmondó nyilatkozatokat adott, hogy éppen hol volt az esemény alatt: először azt állította, hogy vizet vett, később azt, hogy dolgozott.

Az ügyben eljáró BRFK azt nyilatkozta a magyarnarancs.hu-nak: jelenleg gondatlanságból elkövetett emberölés vétség miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen, ám „gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor” eddig.

A MOM Sportközpontnál eközben lebontották a fabódét. Ami így nézett ki korábban:

false

A fényképeinken azonban jól látszik, hogy ma már nincs ott a komplexum tetején:

false

 

illetve:

false

Megkérdeztük erről a MOM Sportot, ők azt írták:

"az épület, amely korábban tárolóként funkcionált, a tűzeset következtében életveszélyessé és használhatatlanná vált. A lebontásáról előzetesen egyeztettünk a hatóságokkal.”

Figyelmébe ajánljuk