Megvan az idei Budapest Pride útvonala

  • narancs.hu
  • 2024. május 6.

Lokál

Ismét a Városligetben ér majd véget a menet.

Június 22-én 29. alkalommal rendezik meg idén a Budapest Pride felvonulást.

A rendezvény szlogenje továbbra is: Vedd vissza a jövőd!

Az idei menet a Podmaniczky utcában kezdődik majd 15 óra körül, a résztvevők innen  a Bajcsy-Zsilinszky úton át az Andrássy úton vonulnak majd a városligeti Vajdahunyad vára előtti zöldterületre. Szokás szerint lesz afterparty is aznap este a Budapest Parkban. 

A szervezők közleménye szerint a korábbi években közel 35 ezren vonultak a Pride-on, a rendezvényt a magyarországi LMBTQ-közösség építésének, bemutatásának és láthatóságuk növelésének egyik leglátványosabb és legfontosabb elemének tartják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.