Mostantól az autósoknak kedvez a lámpaprogram a Nagykörúton több helyen

  • narancs.hu
  • 2020. június 13.

Lokál

Karácsony Gergely az autósok közlekedését segítő intézkedéseket jelentett be.

Az autósok közlekedését könnyítő intézkedéseket jelentett be a főpolgármester szombaton a Facebookon.

Karácsony Gergely bejegyzésében kiemelte, csakis párbeszéddel, a "budapestiek visszajelzéseire reagáló finomhangolásokkal" lehet megteremteni a koronavírus-járvány alatt alternatívákat kínáló, egészségügyi szempontból biztonságos közlekedést.

A főpolgármester közölte, a Nagykörúton több helyen – a Baross utcánál, a József utcánál és a Rákóczi térnél is – módosították a lámpaprogramot az autósok érdekében.

Emellett a sávok használatát is átalakították az Üllői úton a Corvin-negyednél, így mostantól telezöldnél lehet áthaladni a kereszteződésen a külön egyenes és balra kanyarodó fázisok helyett.

Karácsony Gergely bejelentette, hamarosan módosul a sávok kialakítása a Teréz körúton a Nyugati tér előtt, hogy ne torlódjon fel a forgalom a Váci úti kereszteződésnél.

Megjegyezte továbbá, hogy már nincs szükség az új kerékpársávok előtti terelésre szolgáló betonelemekre, így azokat eltávolítják, csak a záróvonal marad.

A főpolgármester jelezte, a visszajelzések alapján készek további "finomhangolásokra", így például az Üllői úton nemrég elvégzett kerékpárosbarát átalakításokkal kapcsolatban is várják a környéken közlekedők véleményét. (MTI)

Neked ajánljuk