Őrsi Gergely szerint is túl drága a máriaremetei uszoda belépője

  • narancs.hu
  • 2019. november 5.

Lokál

A II. kerület frissen megválasztott ellenzéki polgármestere ezért azt ígéri, csökkentik az árakat és bővítik a szolgáltatásokat.

Ahogy arról mi is beszámoltunk az Index nyomán, az önkormányzati választások előtt éppen átadott máriaremetei Gyarmati Dezső Uszoda 7 milliárd forintban került, és egy felnőtt napijegy 4600 forint (kerületi kártyával is 3800), a teljes árú éves bérlet pedig 480 ezer forint, a diák és nyugdíjas 285 ezer, ezért a környékbeliek igen csak fel vannak háborodva. A frissen átadott uszodában ráadásul nincs szauna, a kültéri medence le van zárva, a tanmedencét pedig csak csoportok használhatják. Az ötven méteres medencét is lefelezték egy mobilfallal, az egyik felét csoportok, a másikat, 10 darab 25 méteres sávot a nagyközönség használhatja.

Erre reagálva Őrsi Gergely, a II. kerület frissen megválasztott polgármestere elmondta, hogy "Valóban kiugróan magasak az árak ahhoz képest, hogy csak egy fél medencét lehet használni az uszodában" - írja az Index.

A kerület ellenzéki vezetője a lapnak úgy fogalmazott: az áraknak a szolgáltatások színvonalához kell igazodnia, a jegyek áráról még az előző kerületvezetés egyezett meg az üzemeltetővel, ők azonban felül fogják vizsgálni és az a céljuk, hogy bővítsék a szolgáltatásokat és annak megfelelően állapítsák meg a jegyárszintet.

Őrsi azt is elmondta, hogy néhány héten belül megnyitják a kültéri, 33,3 méteres medencét a nagyközönségnek, amit télen is fognak tudni használni, hiszen sátorral fedik le. Ezek után csökkentik a jegyárakat és elkezdik a szaunák és közösségi terek kiépítését az alagsorban.

Figyelmébe ajánljuk