Vádat emeltek Lovasi András ellen

  • narancs.hu
  • 2020. május 16.

Lokál

A zenész tavaly tavasszal okozott balesetet. Elismeri felelősségét.

"A vádirat szerint a vádlott a több másodperce piros jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe és okozott balesetet, amelyben két személy zúzódást és csonttörést szenvedett. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzésben – szabjon ki pénzbüntetést és határozott időre tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől” - közölte az ügyészség a Blikkel.

A napilap emlékezet arra, hogy Lovasi András tavaly tavasszal okozott balesetet, amikor autójával behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy rendőrautóval, amelynek egy harmadik autó is nekicsapódott. A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült. Lovasi próbált vele peren kívül megegyezni, de nem kapott lehetőséget.

false

A zenész a lappal közölte: "A felelősségemet elismerem. Várom az ügyben az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadom".

A Kiscsillag frontembere tavaly adott interjút a Magyar Narancsnak, amiben a balesetről is beszélt. Idézzük a beszélgetés ezen részét:

"MN: Egy nappal a lemezbemutató koncertek előtt autóbaleset részese voltál. Milyen hatása volt ennek a koncertekre?

LA: Nekem nincs meg az a fajta önismeretem magammal kapcsolatban, hogy látnám, ha esetleg épp szét vagyok zilálva. Azt veszem észre, hogy jobban össze van szorulva a gyomrom, és valami mélyen nyomasztó érzés fog el, amit hajlamos vagyok összekeverni a fellépé­sek előtti drukkal, stresszhelyzettel. A baleset után számítottam rá, hogy valamennyire dekoncentrált leszek a koncerteken. Ráadásul teljesen új felállásban léptem fel, új hangzással – sokismeretlenes volt az egyenlet. Az ember akkor tud nyugodtabban felmenni a színpadra, ha az ott történő dolgok legalább 70-80 százalékával tisztában van. Itt ez az arány kevesebb volt.

Úgyhogy nagyon büszke vagyok végül arra a sikerre, amivel zártuk a koncerteket. Valószínűleg a baleset sem véletlenül történt: egy nagyon furcsa, megfeszített időszaknak a kellős közepén vagy inkább a vége felé jött. Már abban a korban vagyok, amikor az ilyen terhelést nem lehet következmények nélkül elvinni. Nincs meg az a fajta technikám, hogy a felhalmozódó stressz-szituációkat távol tartsam magamtól fizikailag, tehát ilyen szempontból még mindig amatőr vagyok."

Figyelmébe ajánljuk