Vasárnap és hétfőn is változékony marad az időjárás

  • narancs.hu
  • 2024. május 19.

Lokál

Záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás és jégeső is előfordulhat.

Továbbra is marad a változékony időjárás, vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható – írja a Kiderül.

Az ország keleti felén erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, napközben főként ott lehet záporok, zivatarok kialakulására számítani, este viszont már a Dunántúlon is előfordulhat csapadék. A Dél-Alföldön heves zivatarok is kialakulhatnak. A délies szél csak néhol élénkül meg, zivatarok környezetében azonban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között változik, északkeleten hűvösebb marad az idő. Késő este 16 és 20 fok közötti hőmérséklet várható.

Hétfőn ugyancsak erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és fátyolfelhőkre is számíthatunk. Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordul. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek, a déli, délkeleti szelet élénk lökések kísérik, zivatar környékén pedig erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 8 és 16 fok, a maximum pedig 22 és 29 fok között lesz.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk