Itt az új trailer a filmhez, melyben Hitler a főszereplő kisfiú képzeletbeli barátja

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 3.

Mikrofilm

Nem könnyű a nácik élete.

Végre egy hosszabb előzetest is láthatunk Taika Waititi által jegyzett Hitler-szatírából, a Jojo Rabbit című filmből.

JOJO RABBIT | Official Trailer [HD] | FOX Searchlight

Writer director Taika Waititi (THOR: RAGNAROK, HUNT FOR THE WILDERPEOPLE), brings his signature style of humor and pathos to his latest film, JOJO RABBIT, a World War II satire that follows a lonely German boy (Roman Griffin Davis as JoJo) whose world view is turned upside down when he discovers his single mother (Scarlett Johansson) is hiding a young Jewish girl (Thomasin McKenzie) in their attic.

A második világháború alatt játszódó film egy német fiú történetét meséli el, akit egyedülálló anyja nevel, a történet akkor kezd bonyolódni, mikor kiderül, az anya egy zsidó lányt rejteget otthonuk padlásán, míg a fiú képzeletbeli barátja Adolf Hitler.

A filmben számos hollywoodi sztár megjelenik: szerepet kapott többek között Sam Rockwell (aki nemrégiben kapott Oscar-díjat), Scarlett Johansson és Rebel Wilson is.,Taikai Waititi pedig magát Adolf Hitlert alakítja a filmben.

Waititi nem rejti véka alá, hogy a Jojo Rabbittel örömmel bosszantja fel a nácizmust éltetőket, korábban azt nyilatkozta "nem is érhetné őket nagyobb csapás annál, hogy a nácizmus atyját egy polinéz zsidó játssza el: azaz ő maga."

A gyűlöletellenes szatíraként hirdetett film a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon fog debütálni, és máris felhívta magára a figyelmet azzal, hogy a Foxot felvásároló Disney egyik vezetője állítólag a megnézése után kényelmetlenül érezte magát, majd hangot adott félelmének, amely szerint a film el fogja idegeníteni a Disney leghűségesebb rajongóit, ugyanakkor a produkció egyben ki is fejezi a „kulturális összecsapást”, ami a két stúdió összeolvadásával jár.

Neked ajánljuk

Grandiózus pamparamm

Raffaello 1514-ben befejezett freskóján I. Leó pápa és Attila néz farkasszemet egymással. Míg az egyházfő felett Szent Péter és Szent Pál levitál, a hun lovak riadtan szökellnek hátra, a barbár küldöttség pedig megretten a keresztény Isten jelenlététől.

Vivát!

Ha azt mondjuk, hogy augusztus 20. Magyarországon immár hagyományosan a nagy fővárosi falunap izzadmányos ünnepe, a színes, szagos, hangos talmi kunsztstüklik, égbe lőtt hamburgerek rajongóinak nagy találkozója, amikor megnyílnak a főváros csak erre az alkalomra tartogatott csodái az egymás sarkára hágni, falkában élvezkedni imádó tömegek előtt, akkor nyilvánvalóan lenézzük a vidéket, a vidékieket, a városi alacsonyabb néposztá­lyo­kat, mindenkit, aki úgymond felutazott, aki szembejön, s nincs kalap a fején.

Bármilyen szakos

Az elmúlt napokban több felől hallottuk rebesgetni – és nemcsak tanároktól, szülőktől, hanem tankerületi szakelemektől is –, hogy a kormány az ősszel a koronavírus-járvány újabb hullámára hivatkozva online oktatást rendel el. Néhány nappal ezelőtt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is erről posztolt a közösségi oldalán, mi több, szerinte már „főispáni hivatalból” is érkezett ilyen értelmű szóbeli jelzés. A képviselő „teljesen életszerűnek” nevezi e lehetőséget, ámbár némi kétkedés is kiérződik soraiból.