A Disney aggódik a film miatt, amelyben Hitler a főszereplő képzeletbeli barátjaként jelenik meg

  • B.P.M
  • 2019. augusztus 14.

Mikrofilm

A vezetőség szerint nem minden rajongó lesz odáig az alkotásért.

A Disneyt aggasztja, hogy a Taika Waititi közelgő Hitler-szatírája elidegeníti majd a stúdió legfontosabb rajongóit – írja az Independent.

A Jojo Rabbit című filmet eredetileg a Fox rendelte be, viszont a két óriáscég összeolvadása miatt a Disneyhez került. A vezetőség pedig az aggodalmát fejezte ki, amiért a főszereplő kisfiúnak van egy képzeletbeli barátja, aki nem más, mint Adolf Hitler.

A lap arról számolt be, hogy egy nemrégiben történt belső vetítés során az egyik vezető érezhetően kényelmetlenül érezte magát, majd hangot adott félelmének, amely szerint a film el fogja idegeníteni a Disney leghűségesebb rajongóit, ugyanakkor a produkció egyben ki is fejezi a „kulturális összecsapást”, ami a két stúdió összeolvadásával jár.

Egyébként a filmben számos hollywoodi sztár megjelenik: szerepet kapott többek között Sam Rockwell (aki nemrégiben kapott Oscar-díjat), Scarlett Johansson és Rebel Wilson is. Taikai Waititi is egy jól csengő név a szakmában: ő rendezte a Thor:Ragnarok című Marvel-filmet.

Figyelmébe ajánljuk