Két teljes évet kell várni a Dűne folytatására

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. október 26.

Mikrofilm

A rendező és a szereplőgárda is jelezte korábban, hogy megcsinálnák a folytatást. 

A Dűne című sci-fi második részét 2023 októberében kezdik el forgalmazni a mozikban – jelentette be kedden a Warner Bros.

A Denis Villeneuve rendezte film első részének világpremierje szeptemberben volt a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Az észak-amerikai mozikban és párhuzamosan az HBO Max streamingszolgáltatón a múlt héten mutatták be, és nyitóhétvégéjén 41 millió dollárt forgalmazott. A nemzetközi piacokon pedig 225 millió dolláros jegybevételt ért el.

A Dűne David Lynch általi 1984-es megfilmesítése után Villeneuve a történetet Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac és Josh Brolin főszereplésével dolgozta fel a Warner Bros. számára. A filmet a mozikban eredetileg 2020 őszén mutatták volna be, a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

Villeneuve és a film szereplőgárdája már korábban közölte, hogy szeretnék megcsinálni a film folytatását, hogy teljes legyen a történet egy fontos bolygó feletti uralomért harcban álló politikai dinasztiákról.

A kérdés csak az volt, hogy a 165 millió dollár költségvetésű film jegybevételei egyedül elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy biztosítsák az Arrakis bolygó kietlen földjéhez való visszatérést. A Warner Bros azonban nem kötelezte el magát a projekt mellett a keddi bejelentéséig. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk