Elk*rtuk-gate: tiltakozik a Fidesz Jászberényben

Mikrofilm

A kormánypárt helyi szervezete szóvá tette, nem adják a városban a filmet. Az alpolgármester szerint igenis vetíteni fogják.

Tamás Zoltán jászberényi önkormányzati képviselő, a Fidesz helyi frakcióvezetője azt szeretné, ha végre levetítenék az Elk*rtuk című filmet a jászberényi moziban. A közösségi oldalon is hangot adott ennek a kívánságának. 

A frakcióvezető kedden hajnali 0 óra 2 perckor tette fel Facebook-oldalára a nyílt levelet, amely a mozit működtető Jászkerület ügyvezetőjének szól. Ebben az áll, hogy a maga és Pócs János országgyűlési képviselő nevében arról érdeklődik, mikor vetítik már le végre Jászberényben is a 2006-os eseményekről szóló alkotást. Mint írta, Jászberényből és a Jászságból nagyon sokan érdeklődtek nála személyesen is, mikor nézhetik meg a filmet a jászberényi mozi nagytermében.  Tamás Zoltán arra kérte az ügyvezetőt, hogy jelezze neki, mikorra tervezték Jászberényben a vetítést, mert szerinte több telt házas mozielőadás is lenne. Ha valamilyen oknál fogva nem lehetséges a vetítés – ebben az esetben Tamás kérte, nevezzék meg az indokot –, akkor szeretnék kibérelni 1-2 napra a mozit, hogy levetíthessék a filmet az érdeklődő embereknek. A frakcióvezető  azt írta, amennyiben nem érkezik reagálás kedd estig a megkeresésre, más úton kezdenek el szervezkedni a filmvetítés érdekében.

Pár perccel később, hozzászólásként azt írta, hogy a levelet azért juttatta el az ügyvezető asszonynak, mert úgy tudja, a városvezetés két tagja megtiltotta a vetítést Dukai Ritának. Tamás azt is közölte, hogy tudomása szerint az ügyvezető írásban engedélyt kért a városvezetéstől a vetítésre, és Gedei József DK-s alpolgármester írásban már támogatta azt. A Fidesz-frakció vezetője kíváncsian várta Budai Lóránt polgármester és másik, MSZP-s alpolgármestere döntését ebben a témában, bár megelőlegezte, hogy a baloldal cenzúráz.

Kérdésére az általa megszabott határidőig nem érkezhetett válasz, mert szerdán a Fidesz sajtótájékoztatóján is szóba került az Elk*rtuk. Tamás Zoltán elmondta, tudomásuk szerint a film a moziban van, ugyanakkor nem látta a műsorösszeállításban. Ezért fordult az ügyvezetőhöz, aki elmondása szerint azt felelte, erről meg kell kérdeznie a város vezetését.

 
Tamás Zoltán a sajtótájékoztatón.                                                                                                                                                                     Fotó: Jászsági Térségi TV
 

 Tamás szerint Budai Lóránt és egyik alpolgármestere nem engedi vetíteni az alkotást.

Mivel sem a városvezetéstől, sem az ügyvezetőtől nem érkezett válasz, a párt tiltakozott, mondván, Jászberényben nem vetítik le a Gyurcsány-filmet.

A magyarnarancs.hu-nak sikerült elérnie Balogh Béla alpolgármestert, aki határozottan cáfolta, hogy bármit is megtiltottak volna. Szerinte a mozi műsorrendjében novemberben már minden bizonnyal benne lesz a film, így Jászberényben is meg lehet majd tekinteni. Ők a film levetítéséből nem csináltak politikát, ahogy a Fidesz. Annyit még hozzátett, „csináltak már sok rossz filmet, most eggyel több vagy kevesebb, már nem érdekes”.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk