Sean Penn szerint Orbán csak Putyint ismételgeti

  • narancs.hu
  • 2023. február 22.

Mikrofilm

A filmszínész-rendező dokumentumfilmet forgatott Zelenszkijről és az ukrajnai háborúról

Interjút adott a Népszavának Sean Penn Oscar-díjas amerikai színész, aki korábban a saját aranyszobrát Volodimir Zelenszkijnél helyezte el a háború végéig. A beszélgetésben úgy fogalmazott: „Ukrajnában annak az amerikainak éreztem magam, aki egyszer tisztában volt azzal, mi a hazafiasság, de már elfelejtette, mint majdnem mindenki más is.” Azt mondta: „Nem túl gyakori, hogy az emberek a legjobb formájukat hozzák a legválságosabb időkben. Ez jellemző az ukránokra, 2014 óta olyan koherens erő tartja őket össze, hogy szembe mertek szállni az agresszióval, nem csak katonai, de civil szinten egyaránt.”

Az interjúban szó esik arról is, mit gondol Orbán Viktor külpolitikájáról. Sean Penn szerint „a magyar álláspont megegyezik az orosszal, ezekről már túl sokat is hallottunk Putyin részéről, Orbán csak ezt ismételgeti.” Úgy véli, a szankciókat csak fokozni kell, mert „minél jobban megszorongatjuk Putyint és a rendszerét, annál hamarabb lehet letörni a hatalmát.”

Sean Penn azt is elmondta, hogy belőle nem lesz politikus, és az USA-ban már nem létezik értelmes politikai diskurzus a demokraták és a republikánusok között.

A Superpower című filmet a Berlinalén mutatták be.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk