Újra kellett forgatni az új X-Men teljes befejezését – túlságosan hasonlított egy másik filmre

  • Szabó Ádám
  • 2019. június 5.

Mikrofilm

Csoda, hogy mindez először fordult elő.

Volt már az az érzésük az aktuális, jellemzően szuperhősös-csihipuhi film után, mintha mindezt már látták volna?

Nem önök az egyetlenek – a Marvel-mozik például közmondásosan egy kaptafára készülnek –, az azonban ritka, hogy maguk az alkotók jönnek rá, hogy saját filmjük túl sablonosra sikerült. Vagy épp egy hasonló produkció beelőzte őket, és ellőtte a grandiózusnak szánt fináléjukat.

Az AVclub híradása szerint pontosan ez történt a hamarosan a magyar mozikba is betörő X-Men: Sötét Főnix alkotóival. Simon Kinberg filmje az utolsó a mutáns-sorozatból, amely még a Fox berkein belül készült – a Disney ugyanis felvásárolta a stúdiót, így Xavier professzor és tanítványai legközelebb valószínűleg már a Marvel univerzum részeként tűnhetnek majd fel, ha egy kis szerencsénk van, Danny DeVitóval Farkas szerepében.

Szóljatok a köpcösnek: petíció indult, hogy Danny DeVito legyen a következő Farkas

A magunk részéről támogatjuk erősen, legyen ő a Pókember is. A Twitter, a Facebook és a többi közösségi média korában a rajongók közelebb érzik magukat a sztárokhoz, mint valaha - soha nem fordult még elő például, hogy az amerikai elnök mindenféle újságíró meg sajtóközlemény segítsége nélkül közvetlenül, percek alatt megoszthatja gondolatait, vagy inkább azok hiányát több millió emberrel.

A Trónok harcából ismert Sophie Turner főszereplésével készült Sötét Főnixet a Fox

több mint egy évvel a tervezett bemutató után küldi mozikba

– azt eddig is lehetett tudni, hogy egy nagyobb utóforgatásra került sor 2018-ban, az azonban csak most derült ki, hogy miért.

A hírek szerint a rendező eredetileg egy hatalmas, űrben játszódó csatát képzelt el tetőpontként, amely sokban hasonlított volna az eredeti X-Men képregényre, amiből a film készült. Végül azonban le kellett cserélniük a harci jelenetet, az ugyanis túlságosan hasonlított egy másik, nemrég futó szuperhősfilmre – a Playlist nyomozása szerint a Marvel kapitány lőtte el az X-Men poénját.

Beszámolók szerint a színészek kifejezetten örültek a földhözragadtabb befejezésnek – és valószínűleg az extra munka jelentette plusz bevétel miatt sem húzták a szájukat. Az új finálé ráadásul a Turner alakította Jean Grey kinézetén is finomított kicsit, aki így még kevésbé hasonlít majd Marvel kapitányra, mint eredetileg.

Figyelmébe ajánljuk