Agymosott német gyerekek Magyarország ellen

  • narancsblog
  • 2013. március 22.

Narancsblog

Újabb támadás érte nemzetünket. A vörösiszap-tározót bombázó NATO-gépek után, a nemzetközi pénzvilág rezsicsökkentés elleni háborúja közben már a gyerekeket is hadba küldik Magyarország ellen. De Orbán Viktor mindenkit megvéd.

Meg nem erősített információink szerint Pintér Sándor – tanulva a korábbi, igaz, nem jelentős hibából – már tegnap kihirdette a katasztrófahelyzetet. A magyar tankok megindultak a magyar iskolák felé, hogy a magyar iskolakapuk előtt védjék meg a magyar gyerekeket. Összehangolt támadás készülődik ugyanis ellenük, mint azt Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújából megtudtuk (bár, tegyük a szívünkre a kezünket, a lelkünk mélyén sejtettük mi ezt korábban is). Az EU, Amerika és csatlósaik nem akarják hagyni, hogy a kormány az alkotmánymódosítással és a rezsicsökkentéssel megvédje a magyar családot, amelynek ugyebár „alapja a gyerek”. De nem csak nemzetközi körök támadják a gyermekeinket: a hajléktalanok is. Mert azok olyanok, azok egyfolytában ott sündörögnek az iskolák körül! Orbán szerint azért kellett az alkotmánymódosítás, hogy azt tudja mondani egy önkormányzat: „Na de uraim, az mégsem megy, hogy egy iskola mellett vagy egy gyerekintézmény mellett, vagy éppen a kerület egyik fontos műemléke mellett életvitelszerűen élnek emberek!”

Van azonban egy másik veszély, amelyről tényleg nem tudtunk eddig, de csak azért nem, mert Orbán Viktor védő karja mindeddig távol tartotta tőle a magyar gyerekeket.

 

Ekkora nagy támadás volt! - Orbán a rádióban


Ekkora nagy támadás volt! – Orbán a rádióban

Fotó: Kovács Attila/MTI

Történt ugyanis, hogy a német közszolgálati tévé gyerekhíradója másfél perces animációs filmben mutatta be a magyar helyzetet, mármint hogy „sokan úgy gondolják”: kormányunk nem tartja be az EU egyes szabályait. Az Alkotmánybíróság jogköreinek szűkítése mellett a sajtó veszélyeztetett szerepét emelték ki: „Az újságírók például nem mindig tudósíthatnak szabadon az eseményekről”; „A kormány azt szeretné elérni, hogy az emberek az újságokban, rádióban, tévében csak jó híreket kapjanak róluk.” Még egyszer: egy gyerekműsor másfél perces animációjáról beszélünk. Ezzel szállt szembe személyesen Kumin Ferenc, valamint a Külügyminisztérium és maga Orbán Viktor. Tényleg már csak Kövér és Áder hiányzik, esetleg a nagykövetünket lehetne visszahívni. Egyszerűen nem értjük – fogalmazott ehhez képest mértéktartóan Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár, aki szerint a gusztustalan és hazug műsor a gyerekeket Magyarországgal szembeni fals véleményalkotásra készteti. „Ezért a kormányzat keresi a lehetőségét, hogy a lehető leghatározottabban, akár jogi eszközökkel is fellépjen az ügyben” – számolt be Kumin haragjáról a Hír24. Orbán empatikusabb, ugyanakkor jobban érzi a probléma súlyát. Ezt mondta a Kossuth 180 perc című műsorában: „Sajnálom a német gyerekeket. Magyarországon ez elképzelhetetlen lenne, hogy hazugságokat és valótlan tényeket gyermekműsorrá alakítsanak. Ha ez előfordulna a magyar televízióban, itt mindenki repülne. Egyetlen perc alatt. Ugyanis a gyerekek nem arra valók, hogy mindenféle politikai agymosásnak vessük őket alá. És szerintem a német gyerekek se erre valók.”

Nem szeretnénk elképzelni, mire valók Orbán szerint a gyerekek, de örülünk, hogy megvédi őket a rájuk szabott, számukra is érthető politikai tájékoztatástól. A nagy megkönnyebbülésben csak arra hívnánk fel a figyelmet, hogy a kormány a maga sajátos, csavaros magyar iróniájával pont azt igazolja vissza, amire az elutasított kritika vonatkozott. Egy teljesen súlytalan bírálat miatt is jogi lépésekkel fenyegetőzik, és maga a miniszterelnök jelenti ki, hogy nálunk a köztévében mindenkit kirúgna, ha ilyet merészelne csinálni.

Az iróniát értjük, azt viszont nem egészen, hogy minden idők legerősebb, rendíthetetlen magyar kormánya miért lát olyan erős fenyegetésnek egy külföldi gyerekműsort, hogy a Külügyminisztérium és a miniszterelnök is kényszert érez kiállni „a magyar nemzeti szuverenitás” védelmében.

Figyelmébe ajánljuk