Janisch Attila: „Mindnyájunknak el kell menni!”

  • Janisch Attila
  • 2017. április 11.

Publicisztika

Szerdán fél hatra a Hősök terére.

Áder János tegnap szófogadóan aláírta a CEU és az oktatás szabadsága elleni törvényüket, éppen ezért a szerdai, a Hősök terén 17.30-kor kezdődő tüntetés még fontosabb lesz, mint a vasárnapi volt.

Legyünk ott sokan!

Még többen!

És még annál is többen!

És ne féljetek kimondani azt, amit gondoltok!

Ne féljetek kiállni azért, amit gondoltok!

Ne féljetek harcolni azért, amit akartok!

És leginkább ne féljetek küzdeni azok ellen, akik benneteket semmibe vesznek, megaláznak, kifosztanak, eltipornak!

Mert a félelem a hatalmuk alapja! A megfélemlítés a legfontosabb eszközük. De gyávák, erkölcstelenek és hazugok! Egyikük sem méltó arra, hogy bármilyen téren, bármilyen módon közszereplő legyen. A változást azonban nem hozza meg a saját gyávaságunk és félelmünk!

Vasárnap

Vasárnap

Fotó: MTI

Van olyan időszak, amikor a változás reményében kockáztatni kell, amikor a személyes biztonságot és szabadságot, éppen a kockázat árán lehet elérni. Ez most egy ilyen időszak!

Ha 2018-ban újra hatalomra jutnak, mindent szétrombolnak – vak, aki ezt nem látja! És nem hátrálnak meg semmitől, mert félnek, hiszen csak veszíteni valójuk van. ppen ezért nekünk – a változást akaróknak – nem kell, nem szabad félnünk tőlük!

Aki fél, annak egy hosszú orbáni diktatúra sanyarúsága lesz a jutalma.

2018-ban még lesz választás!

De azért is meg kell küzdeni. A változásért, a fordulatért még inkább! S ennek az is feltétele, hogy a saját oldalon félre kell tenni az ellentéteket, egy időre el kell felejteni a konfliktusokat.

Aki bátor és összefog az erős, aki fél és elszigetelődik, az gyenge és védtelen!

Figyelmébe ajánljuk